Előkészítés: A hájat fél órára beáztatjuk. A lisztből elveszünk 10 dekányit, és a maradékot összedolgozzuk a tejföllel, a tojással, az ecettel, a cukorral, 1 kávéskanál sóval és kb. 4 dl vízzel. Simára kidolgozzuk, majd 15 percig pihentetjük.
Elkészítés: A hájat ledaráljuk. A maradék lisztet átszitáljuk, a hájjal összedolgozzuk, és hidegre tesszük. A tejfölös tésztát vékonyra kinyújtjuk, és a lisztes hájat egyszerre a tésztára kenjük, feltekerjük, majd nyújtófával ellapítjuk. Négyszeresre összehajtjuk, 20 percig hideg helyen pihentetjük. A kinyújtást, összetekerést és hajtogatást még kétszer ismételjük, de most már csak három rétegbe hajtjuk össze (a középső egyharmadra hajtjuk először balról, majd jobbról a tészta egyharmadát.) Felhasználás előtt még 20 percig pihentetjük. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A tésztát 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk, minden második közepét egy kisebb pogácsaszaggatóval kilukasztjuk. A teljes négyzeteket vízzel megkenjük, ráhelyezzük a kiszúrt lapokat, és vízzel kikent sütőlemezre tesszük. A sütőben kb. 30 perc alatt világossárgára sütjük. A sütőből tálra rakjuk, közepébe egy kanál baracklekvárt teszünk, meghintjük porcukorral, és ha kihűlt tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.