A tojásokat szétválasztjuk, a cukor 2/3-át a fehérjéhez öntjük, és kemény habbá verjük. A maradék cukrot a sárgájákhoz adjuk, és addig keverjük, amíg ki nem világosodik.
A mikróban vagy gőz fölött felolvasztott csokit is a tojássárgájához keverjük, majd hozzáadjuk a langyos vizet is. A darált mandulába keverjük a kakaóport és a sütőport.
Ezután a sárgájához felváltva, fokozatosan kevergetve hozzáadjuk a darált mandulás keveréket és a felvert tojáshabot.
Szilikonformába (vagy enyhén vajazott formába) öntjük a masszát, és a negyedekbe vágott eprekkel megszórjuk a tészta tetejét. Előmelegített sütőbe toljuk kb. 160 fokra, és kb. 35-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, kiborítjuk a formából, eperszemekkel és citromfűvel díszítjük.
Megjegyzés
A darált mandulát lehet helyettesíteni dióval, mogyoróval vagy akár magkeverékkel is. Én egy 24 cm-es átmérőjű koszorú formába sütöttem.Gluténmentes, laktózmentes, paleo diétába is beilleszthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.