A csirkemelleket kikopfoljuk, enyhén megsózzuk, kevés lisztbe forgatjuk, majd mindkét oldalán átsütjük forró olajban. Egymásra szedjük őket a serpenyőből, és letakarva pihentetjük.
A maradék zsiradékon megdinszteljük a lereszelt hagymát, a szétnyomott fokhagymát, az apróra kockázott lecsópaprikát, a feldarabolt hámozott paradicsomot (használhatunk konzerv hámozott paradicsomot, de elkészíthetjük magunk is). A paradicsomot kicsumázva, héját kereszt alakban bevágva, majd rövid időre forró vízbe mártva, meghűtve könnyen lehúzható a paradicsom héja).
Hozzáöntjük a bort, a feldarabolt paradicsomot fakanállal szétnyomjuk, és addig sűrítjük a mártást, míg a paprikadarabok is szét nem főnek. Ekkor tejfölt kanalazunk a mártásra, megszórjuk őrölt csemege pirospaprikával, kevés borsot őrlünk rá.
A mártásba is tehetünk finomra aprított petrezselyemzöldet, de mivel petrezselymes rizzsel tálaltam az immár magyaros csirkemellet, ezt nem éreztem szükségesnek.
Megjegyzés
Fásy Ádám mutatta meg a gyulai Királynő Fogadóban régen, hogyan lehet gyorsan, különféle ragukkal, többféle ételt tálalni. Ez is köztük volt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.