Az olajat felhevítjük egy fazékban, majd megfuttatjuk rajta az apró kockákra vágott hagymát és a felkarikázott kolbászt. Ha már kezd üvegesedni a hagyma és a kolbász is szépen pirul, lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, és elkeverjük.
Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, az apró kockákra vágott petrezselyemgyökeret és répát, valamint a babérlevelet. Sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük kb. 1 liter vízzel.
Közepes lángon főzzük. Amikor a krumpli már kezd puhulni, a keményítőt csomómentesre keverjük a tejföllel és hőkiegyenlítést végzünk: a forró levesből annyit merünk a tejfölhöz, hogy az is felmelegedjen, majd a forrásban lévő levesbe keverjük. Innentől már csak gyöngyöztetjük további 5 percig.
Forrón tálaljuk friss kenyérrel. Ecetet is kínálhatunk hozzá annak, aki szereti kicsit még savanykásabban.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.