Pucoljuk meg, majd aprítsuk fel a vöröshagymát és a fokhagymát. Egy fazékban hevítsünk olajat vagy kókuszzsírt, és pirítsuk benne üvegesre a vöröshagymát. Húzzuk le a tűzről, és szórjuk meg pirospaprikával, majd öntsünk rá fél deci vizet, és keverjük el.
Ezután tegyük bele a fagyasztott tököt (jó, ha előtte kiolvasztjuk, de fagyottan is beletehetjük) és a fokhagymát. Ha felolvadt a tök, forraljuk fel. Adjuk hozzá a kaprot, és ízlés szerint ízesítsük sóval.
Amíg a fő a tök, készítsük el a kolbászt. Tegyük egy hőálló tálba a kolbászokat, öntsünk alá egy pohár vizet, majd 180-200 fokon 30-40 perc alatt süssük készre.
A főzelék habarás nélkül is elég sűrű lesz (mivel nem tettünk hozzá vizet), de aki szeretné, tejfölös habarással besűrítheti. (Ehhez egy kis pohár tejfölbe kell 2 ek lisztet keverni, majd a főzelék forró levéből kell fokozatosan hozzákeverni, míg forró nem lesz, végül a főzelékhez adni.)
A főzelék 30-40 perc alatt elkészül, akkor jó, ha a tök teljesen megpuhult.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.