Pucoljuk meg, majd aprítsuk fel a vöröshagymát és a fokhagymát. Egy fazékban hevítsünk olajat vagy kókuszzsírt, és pirítsuk benne üvegesre a vöröshagymát. Húzzuk le a tűzről, és szórjuk meg pirospaprikával, majd öntsünk rá fél deci vizet, és keverjük el.
Ezután tegyük bele a fagyasztott tököt (jó, ha előtte kiolvasztjuk, de fagyottan is beletehetjük) és a fokhagymát. Ha felolvadt a tök, forraljuk fel. Adjuk hozzá a kaprot, és ízlés szerint ízesítsük sóval.
Amíg a fő a tök, készítsük el a kolbászt. Tegyük egy hőálló tálba a kolbászokat, öntsünk alá egy pohár vizet, majd 180-200 fokon 30-40 perc alatt süssük készre.
A főzelék habarás nélkül is elég sűrű lesz (mivel nem tettünk hozzá vizet), de aki szeretné, tejfölös habarással besűrítheti. (Ehhez egy kis pohár tejfölbe kell 2 ek lisztet keverni, majd a főzelék forró levéből kell fokozatosan hozzákeverni, míg forró nem lesz, végül a főzelékhez adni.)
A főzelék 30-40 perc alatt elkészül, akkor jó, ha a tök teljesen megpuhult.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.