A húst felaprítjuk, és 3 ek olajon félpuhára pirítjuk.
A hagymát finomra aprítjuk. A babot megtisztítjuk, és 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A répát tisztítás után felkarikázzuk.
Az olajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a húst, babot és a sárgarépát.
Megsózzuk, megborsozzuk, majd meghintjük a liszttel. 1 percig pirítjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával. Jól elkeverjük, és felöntjük kb. 1 liter vízzel.
Addig főzzük, amíg az összes zöldség és a hús meg nem puhul. Végül megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.
Tartalmasabb, ha apró galuskát is szaggatunk bele. A zöldbablevest felszeletelt gombával, kockára vágott újkrumplival is gazdagíthatjuk, de tehetünk bele felszeletelt virslit is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.