A zöldbabot megmossuk, és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. A sárgarépát megpucoljuk és vékonyan felkarikázzuk.
A zöldbabot feltesszük főni sós vízben, és hozzáadjuk a babérlevelet, a kakukkfüvet, a felaprított fokhagymát, és egy megpucolt hagymát egészben. Amikor a zöldbab kissé megpuhult, hozzáadjuk a répát is.
A rántáshoz felaprítjuk a másik fej hagymát is, és kevés olajon megdinszteljük. Amikor üvegesre párolódott, hozzáadunk egy kevés lisztet, és a a levesből is merünk rá egy keveset. Amikor besűrűsödött, hozzáadjuk a tejfölt is, simára keverjük, majd a leveshez öntjük.
Megsózzuk, megborsozzuk, és pár kiskanál citromlével ízesítjük. Forrón tálaljuk.
Megjegyzés
Ezt a levest szélfútta bablevesnek neveztük el, mert a szomszéd kertjéből egy zöldbabszemet fújt át a szél, ami kikelt pont a zöldséges kertben (lásd a lenti képen). Egyetlen babszem kelt ki, tehát nem sok leves készült belőle, de így is elég volt négy személynek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.