A vöröshagymát, fokhagymát aprítom, a paprikákat és az újhagymát felkarikázom, a zöldjét félreteszem. A gombát csíkokra vágom. A paradicsomokat nyolcadolom. A petrezselymet és a bazsalikomot nagyobb darabokra vágom, egy részét félreteszem.
Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a paprikákat, a laskagomba szár részét, majd a paradicsomot, a maradék gombát és a rozmaring, valamint kakukkfű szárakat. Fűszerezem. Kis idő után ráöntöm a főzőtejszínt, majd a vörösbort, hozzáadom a petrezselyemnek, az újhagyma szárának és a bazsalikomnak felét, az olíva és a kapribogyókat.
Közben sós vízben néhány csepp olajjal al dente megfőztem a tésztát.
A sajtot lereszeltem.
A tésztát a gombaraguhoz szedtem, kevés főzővizet is adtam hozzá, összekevertem, majd tálaltam.
Megjegyzés
Szeretem a tésztát, a gombát és az olasz ízeket. Ebben az ételben mind a három megtalálható. Fenséges! Bár én húsevő vagyok, de időnként jól esik zöldséges ételeket is enni. Vegáknak is csak ajánlani tudom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.