Amalacsülthözmegtisztítjuk a karajt, majd rács alakban bevagdossuk a bőrös felét. A húsos részét bedörzsöljük egy kevés sóval, továbbá az őrölt majoránnával. A meghámozott fokhagymát csíkokra vágjuk, és megtűzdeljük vele a húst, majd lefedve 24 órára a hűtőbe tesszük.
Másnap elrendezünk a tepsiben 1 fej meghámozott, felszeletelt vöröshagymát, rárakjuk a karajt, és melléöntünk egy kevés vizet, majd 160 fokon 60 percig sütjük, és közben közben sörbe mártott füstölt szalonnával kenegetjük. Akkor jó, ha a hús megpuhul, a bőre pedig szép piros, ropogós lesz.
Aforró lencsesalátához az átöblített lencsét egy lábasba tesszük, és felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk, beledobjuk a megmaradt, meghámozott, hagymát, továbbá a babérleveleket, és közepes lángon puhára főzzük.
Száraz serpenyőben ropogósra sütjük a felcsíkozott húsos szalonnát, majd hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott pórét, és megfonnyasztjuk.
A lencséből eltávolítjuka hagymát, a babérlevelekkel együtt, azután leszűrjük, és összeforgatjuk a szalonnás póréval, a kimagozott, felcsíkozott paprikával, valamint a finomra vágott snidlinggel.
A salátát beízesítjük a mustárral a mézzel, az ecettel és néhány evőkanál pecsenyelével. Ezzel tálaljuk a felszeletelt húst.
Héjában sült burgonya illik hozzá, amit némi tejföllel meglocsolva, petrezselyemlevelekkel díszítve kínálhatunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.