Melegítsünk meg 1/8 l tejet. Morzsoljuk bele az élesztőt, és futassuk fel. Tegyük tálba a lisztet, a sót, 2 ek cukrot és a tojásokat. Adjuk hozzá az élesztős tejet, és dolgozzuk össze rugalmas tésztává. Fedjük le, majd meleg helyen kelesszük 1 órát.
A körtéket hámozzuk meg, magozzuk ki, vágjuk cikkekre, majd forgassuk meg a citromlében. Vajazzunk ki apró sütőformákat, és osszuk el bennük a tésztát. Nyomkodjunk mindbe néhány gerezd körtét, majd kelesszük további 15 percig.
Forgassuk össze a mandulapelyhet 3 ek cukorral, és szórjuk a körtés tésztára. Kockázzuk rá a hideg vajat, majd süssük 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig. Fedjük le a formákat alufóliával, és süssük további 15 percig. Végül vegyük ki és hagyjuk kissé kihűlni.
Fotó: Tyukodi László
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.