A felkockázott hideg vajat kézzel vagy robotgéppel gyorsan simára dolgozzuk a porcukorral, a sóval, 1 db tojással és a liszttel. A tésztát cipóvá formázzuk, folpakba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük 1 órára.
Közben a meghámozott körték magházát eltávolítjuk. A húsukat vékony cikkekre vágjuk és összeforgatjuk a gyömbérsziruppal, majd állni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Az enyhén lisztezett felületen kb. 30 cm átmérőjű kerek lappá nyújtott tésztával kibélelünk egy 28 cm-es piteformát. A túllógó részeit levágjuk, az alját villával megszurkáljuk, majd leterítjük sütőpapírral. Nehezéknek szárazbabot vagy -borsót szórunk rá a vaksütéshez, és az előmelegített sütő középső részében világosra sütjük 15-18 perc alatt.
A körtecikkeket lecsepegtetjük, és a felfogott szirupból kimérünk 5 cl-t. Hozzáadjuk a maradék 2 db tojást, valamint a mandulát és a tejfölt, majd a vaníliás cukorral elkevert 3-5 dkg cukorral édesítjük, és habverővel simára keverjük.
Az elősütött tésztát legyezőszerűen kirakjuk a körtecikkekkel, és annyi tejfölös öntetet merünk rá, amennyi a gyümölcsöt éppen befedi. Ezután a pitét változatlan hőfokon készre sütjük további 30-35 perc alatt. Végül rácsra téve hűlni hagyjuk a formában, mielőtt óvatosan kiszedjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.