A palacsintához a lisztet, a matcha port, a porcukrot és sót elvegyítjük, majd a tojásokkal, a tejjel és szénsavas ásványvízzel csomómentesre keverjük. Legalább fél óráig állni hagyjuk. Az idő letelte után a masszát átkeverjük, és ha szükséges, ásványvíz hozzáadásával javíthatunk az állagán.
A töltelékhez a cukorból, a vízből, a citromléből és frissen reszelt gyömbérből 15-20 perc alatt közepes hőfokon szirupot főzünk, majd átszűrjük.
A körtéket megpucoljuk, magházukat eltávolítjuk, és apró darabokra vágjuk. A körtéket serpenyőbe tesszük, majd a már elkészült gyömbérszirupot hozzáadva magas hőfokon 2-3 perc alatt roppanósra pároljuk, végül kihűtjük.
A hideg habtejszínt a porcukorral és habfixálóval habbá verjük.
A szobahőmérsékletűre hűlt palacsintákat a tejszínhabbal megkenjük, gyömbéres körtével tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.