A kelkáposztát leveleire szedjük, a vastag erezetét levágjuk, a leveket fél percig forró vízben puhítjuk.
Egy közepes tepsi aljára egyenletesen elterítjük a szeletelt erdélyi szalonnát, majd beborítjuk a kelkáposztalevelek felével. A ledarált tarját és sonkát, valamint a megfőzött rizst rárakjuk, és meglocsoljuk a tojásokkal és fűszerekkel elkevert tejföl felével. Beborítjuk a maradék káposztalevelekkel, majd egyenletesen rákenjük a maradék tojásos tejfölt.
Megszórjuk reszelt sajttal, és rózsaszínre sütve (kb. 40-45 perc), kockára vágva tálaljuk.
Megjegyzés
A receptet Murányi János küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.