A mazsolás tejberizs elkészítéséhez a rizst megmossuk, beletesszük egy lábasba (én inoxban főzöm), ráöntjük a vizet, és feltesszük főni. Ezt azért kell így, mert ha tejjel kezdünk, a tejet nem szívja be a nyers rizs, csak leég.
Miután a vizet beszívta a rizs, felöntjük kb. 2,5 dl tejjel, hozzáadjuk a vajat és a lereszelt citromhéjat. A cukrot és a mazsolát még nem, azt csak a harmadik felöntésnél.
Miután felszívta a tejet, jön az újabb adag, majd a harmadik, mindig kb. 2,5 dl. Ekkor tesszük bele a mazsolát (ha az elején tennénk bele, szétfőne), a cukrot, a vaníliás cukrot, végül negyedszer is felöntjük. Közben párszor megkeverjük.
Amikor az utolsó adag tejet is hozzáöntöttük, forraljuk egy kicsit, majd lefedjük, és levesszük a tűzről. Akkor még beszívja a rajta lévő tejet, de arra vigyázzunk, hogy ne mindet, azért „szaftos" maradjon, ne egy összeállt massza legyen.
Amikor jónak ítéljük az állagát, levesszük a fedőt, és várunk, amíg hűl egy kicsit. Tálalásnál lehet ízesíteni dzsemmel, lekvárral vagy cukros kakaóporral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.