A kétféle lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, hozzáadjuk a felkockázott vajat, majd elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük az apróra vágott medvehagymát, hozzáadjuk a tejfölt, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha szükséges, még egy kevés lisztet adhatunk hozzá, hogy ne ragadjon, és könnyen nyújtható legyen.
Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk a tésztát, majdvágjuk ízlés szerint felvágjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és ráhelyezzük az ízlés szerint felvágott tésztát.
160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 12-15 perc alatt világos színűre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk a tepsin kihűlni, majd tálaljuk.
Megjegyzés
Nagyon finom omlós, és a medvehagymától különösen finom ízű kekszet kapunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.