Tálba felütjük a tojásokat, enyhén felverjük. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricaszemeket. Sózzuk, borsozzuk, majd a felaprított medvehagyma levelet is belekeverjük. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyen kanalazható masszát kapjunk.
Serpenyőben felforósítunk kevés olajat, melyen a lepények mindkét oldalát megsütjük, ez kb. 2-3 perc. A lepények mérete tetszés szerinti, de a legjobb az 1 ek-nyi melyet kissé lelapítunk. (A kanál hátoldalát a forró olajba mártjuk, így nem ragad a tészta a kanálhoz.)
Melegen friss salátával, vagy sültekkel és édes csilliszósszal kínáljuk.
Megjegyzés
Fogyasztása gyógyhatásai miatt ajánlott, pl. kedvező hatású az emésztőrendszerre, vérnyomás csökkentő stb.. Cserépben is nevelhető, fagyaszható, snidlinggel-újhagyma szárral helyettesíthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.