A tonhalat egy szűrőbe öntjük, és lecsepegtetjük róla a sós levet. A medvehagymát apróra vágjuk.
Egy tálban összekeverjük a lisztet ízlés szerinti sóval, őrölt borssal, valamint a sütőporral és a szódabikarbónával.
Egy másik tálban simára keverjük az egész tojásokat a tejföllel és az olajjal, majd hozzákeverjük a lecsepegtetett, villával kicsit összetört tonhalat. A tonhalas keveréket a lisztes keverékhez öntjük,és összekeverjük. Keverés közben még hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát is.
Egy muffinforma mélyedéseit kibéleljük sütőpapírral, majd belekanalazzuk a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt készre sütjük (légkeverésnél 160 fokon, 20 percig). A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd rácsraszedjük, és langyosra hűtjük.
Megjegyzés
A langyosra hűlt medvehagymás-tonhalas muffint kínálhatjuk reggelire, vacsorára vagy egy leves mellé második fogásként.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.