Az öt tojás sárgáját elektromos habverővel elkeverjük a cukorral, mindaddig, amíg szépen ki nem fehéredik, és jól meg nem nő a tömege. Egy másik tálban habot verünk a fehérjéből. Egy lyukas fakanállal több adagban összeforgatjuk a tojáshabot a cukros tojássárgájákkal és a liszttel.
Egy nagy gáztepsibe sütőpapírt terítünk, beleöntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt vékony piskótát sütünk belőle. Azonnal felcsavarjuk, kitekerjük, majd ezt néhányszor megismételjük. Összetekerve hagyjuk kihűlni.
A meggyet kimagozzuk, kevés cukorral összerottyantjuk, de úgy, hogy a szemek még egyben maradjanak. A meggyszemek felét kiszedjük, a többit botmixerrel pürésítjük, és kihűtjük.
A mascarponét összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd eloszlatjuk benne a meggypürét és a zselatinnal habbá vert tejszínt. Megkenjük a piskótát, rászórjuk a maradék meggyet, és feltekerjük. Kívülről is vékonyan bevonjuk krémmel.
A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, tányérra borítjuk. Ha kihűlt, meghempergetjük benne a roládot. Pár szem meggyel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.