A meggybefőttet beleöntjük egy tésztaszűrőbe, a tejfölt egy kisebb szűrőbe és mindkettőt hagyjuk kicsöpögni.
A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a sütőport és a citrom reszelt héját.
A tojások fehérjét 1 csipet sóval, 4-5 ek cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját, a maradék cukorral, a vajjal alaposan kikeverjük, ezután a három összetevőt óvatosan összedolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe tesszük a tészta egyik felét, a kakaóport hozzákeverjük a tészta másik feléhez és a sárga színűre kanalazzuk, majd elsimítjuk.
A tetejére rendezzük a lecsöpögtetett meggyet, amit egy kicsit bele is nyomkodunk.
180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd amikor feljött a tészta, a hőmérsékletet visszavesszük 150 fokra és tovább sütjük még 35 percig.
Amíg sül, elkészítjük a krémet: a tejből 1 deciliternyit csomómentesre keverünk a pudingporral és a cukorral. A maradék tejet felforraljuk, és amikor forr, állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a tejes pudingot és összefőzzük.
Amikor besűrűsödött, még melegen hozzáadjuk a lecsöpögtetett tejfölt és simára keverjük. Ha kihűlt hozzákeverünk 2-3 ek porcukrot és a vajat. Rásimítjuk a kihűlt tészta tetejére.
Felverjük a tejszínhabot és a krém tetejére simítjuk. Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét és kanállal a hab tetejére csurgatjuk.
Megjegyzés
Ezt a nagyon dekoratív és finom süteményt sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnánk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.