A vöröshagymát felkockázzuk. Az oldalast kb. 2 csontonként feldaraboljuk, majd sóval, csilipaprikával bedörzsöljük. A tepsit vékonyan kikenjük olajjal, a húsokat belefektetjük, hozzáadjuk a hagymakockákat, a narancslevet és a borecetet. A tepsit lefedjük, és előmelegített, 170 fokos sütőben kb. 1 órát pároljuk.
Levesszük róla a fedőt, és rádobjuk a felaprított póréhagymát. A hegyes erős paprikát apró kockára vágjuk, összekeverjük a paradicsompürével, sózzuk, frissen őrölt borsot szórunk rá, hozzáadjuk a cukrot, és elkeverjük 2 dl vízzel. A mártást a húsokra kenjük, visszatoljuk a sütőbe és fedő nélkül, további 15-20 percig sütjük.
Amíg sül a hús, a burgonyát megtisztítjuk, és puhára főzzük, sós vízben. Még melegen burgonyanyomón áttörjük, hozzáadjuk a vajat és a tojások sárgáját, a sót és az őrölt szerecsendiót. Csillagcsöves habzsákba töltjük, és papírral bélelt tepsibe kis rózsákat nyomunk, egymástól 2-3 cm-re.
Ha a hús megsült azonnal mehet be utána, kb 10 percnyi sütésre van szüksége. Addig a húst tálalhatjuk, ha a hercegnő burgonya megsült, azt a hús köré rakjuk. Savanyúságot kínáljunk hozzá!
Megjegyzés
Talán nálunk egy kicsit szokatlan íz kompozíció, a narancsos-csípős, de mindenképp érdemes kipróbálni, mert nagyon finom! Glutént, tejet, szóját nem tartalmaz!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.