A csirkemelleket megmossuk, majd kisebb csíkokra daraboljuk. Megsózzuk, megborsozzuk.
A zöldségeket egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük (a végére hagyjuk a krumplit, hogy ne barnuljon meg). A cukkinit besózzuk.
Elkészítjük az öntetet. Feltörjük a tojásokat, és összekeverjük a tejföllel, a joghurttal és 10 dkg reszelt sajttal. A maradék sajtot félretesszük. Ízesítjük az apróra vágott zöldfűszerekkel és csilivel. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadunk 2 ek. zsemlemorzsát, és alaposan összekeverjük.
Egy őzgerincformát kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával, majd kibéleljük a szalonnával, úgy, hogy a széle kilógjon. Először belerakjuk a reszelt krumplit (előtte egy kicsit kinyomkodjuk a levét), majd meglocsoljuk a tejfölös öntettel. Erre kerül a csirkemell, majd a sárgarépa, ismét meglocsoljuk a tejföllel, végül rárakjuk a reszelt cukkinit (ennek is kinyomkodjuk a levét), és befedjük a maradék tejfölös krémmel.
A végén felhajtjuk a bacont, alufóliával beburkoljuk, és 200 fokos sütőbe toljuk. A fólia alatt 1 óráig hagyjuk sülni, majd fólia nélkül kb. 20-25 percig sütjük, amíg a bacon pirulni kezd. (Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe.)
Amikor megsült, kifordítjuk a formából, megszórjuk a megmaradt reszelt sajttal, a sütőpapíros tepsire rakjuk, és visszatesszük a sütőbe. Addig pirítjuk, amíg a bacon egy kis színt nem kap, és a sajt el nem olvad rajta. Kicsit kihűtjük, majd felszeleteljük.
Együtt sült a köret a hússal. Vendégváró falatnak is kitűnő. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.