A tészta hozzávalóit a robotgép táljába öntjük és a dagasztókar segítségével sima tésztává dolgozzuk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, egyenként frissentartó fóliába tekerjük, és szobahőmérsékleten körülbelül fél órát pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 165 °C-ra. Kevés lisztet használva 1,5-2 mm vastagságú téglalapra nyújtjuk a tésztát 30x20 nagyságúra. Egyenként (vagy ha légkeveréses a sütőnk, akkor kettesével) külön sütőtepsibe körülbelül 8 perc alatt kisütjük a tésztalapokat.
Amíg a kisült lapok hűlnek, elkészítjük a krémet. A tejet és a búzadarát összekeverjük és felfőzzük. A vajat a porcukorral és egy csipet sóval felhabosítjuk, majd belekeverjük a kihűlt tejbegrízt.
Az első lapra rákenjük a grízes krém felét. Erre jön a második lap, amin egyenletesen eloszlatjuk a házi áfonyalekvárt. A harmadik lapra a grízes krém másik felét kenjük, majd rátesszük a negyedik lapot.
Alufóliával letakarva legalább 1 estét hűtőben pihentetjük, de 2 naposan az igazi. Porcukorral megszórhatjuk, éles késsel szeleteljük fel.
Megjegyzés
Egyszerűen elkészíthető, finom sütemény, a karácsonyi asztalról nem hiányozhat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.