A margarint, a porcukrot, a tojást, valamint a mézet jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, végül a tejet. Sokáig kavarjuk, hogy szép sima legyen.
Kikent és liszttel megszórt tepsibe egyenletesen elosztjuk. 175 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük.(Ne nyitogassuk a sütőt, mert ez is piskótatészta, még akkor is, ha tömörebb, így könnyen összeeshet.) Ha megsült, hagyjuk kihűlni. Kihűlést követően kockákra vágjuk (a széleket vágjuk le).
A mázhoz a margarint és a cukrot kikeverjük, hozzáadjuk a kakaóport és a tejet. Összeolvasztjuk, de nem főzzük! A rumot a végén hozzáöntjük. A piskótakockákat beleforgatjuk az öntetbe, azt követően a kókuszreszelékbe.
Elkészítése nem nehéz, csak a végén a mázba és a kókuszreszelékbe való egyenkénti beleforgatás teszi lassúvá. Jó étvágyat!
A receptet és a fotót Balog Julianna küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.