A mézes zserbó tésztájához a vajat összekeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat. Ezután hozzákeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a tejfölt, végül a mézet (a mézet ha kell, előtte olvasszuk folyékonyra).
Amint összeállt a tészta, vágjuk 4 részre, és nyújtsuk 4 téglalappá. 180 fokra előmelegített sütőben laponként süssük meg. Nagyjából 5-7 perc.
Közben a krémhez a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport és a cukrot. Ha kész a puding, hűlni hagyjuk, majd ha már teljesen kihűlt, hozzáadjuk a vajat és jól kikeverjük.
A mézes zserbó összeállításakor az alsó lapra lekvárt kenünk, majd a következőre a krém felét, ezután újra lekvár és krém következik. A tetejét étcsokoládéval vonjuk be úgy, hogy egy kevés olajjal felolvasztjuk a csokit, és késsel rásimítjuk a tészta tetejére.
Csak másnap szeleteljük fel. Minél többet áll, annál puhább és omlósabb lesz a süteményünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.