A lisztet összekeverjük a porcukorral, a fűszerekkel, a szódabikarbónával, majd hozzáadunk 2 db felvert egész tojást és a meglangyosított mézet. Összegyúrjuk,fóliába csomagoljuk, és 1 órán keresztülpihentetjük.
A bort 2 dl vízzel felforraljuk a fahéjjal, a szegfűszeggel és a cukorral. A körte magházát eltávolítjuk, majd puhárafőzzük a forralt borban. Kivesszük a körtéket, majd a forralt bort mártás sűrűségűrefőzzük.
A tésztát 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd15 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle egy müzlistál segítségével. A tészta közepét megszórjuk zsemlemorzsával és porcukorral. A kihűlt körtéket legyezőformára vágjuk, majd a tészták közepérehelyezzük. A tésztakör széleit a gyümölcsre hajtjuk, majd mindet sütőpapírral bélelt tepsirehelyezzük. Megkenjük a tésztát a megmaradt tojás sárgájával, és 170 fokra előmelegített sütőben 8–10 percig sütjük. A sűrű mártássá forralt főzőlével tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.