A vizet, a cukrot, a margarint és a csokoládét lassú tűznél összeforraljuk. Ezt követően levesszük a tűzről, hozzáadjuk a darált kekszet és a pörkölt, darált mogyorót. Hideg helyre tesszük (kis időre akár a hűtőbe is mehet), hogy “gyurmázhatóvá” merevedjen massza.
Gombócokat formálunk a tésztából (mint a kókuszgolyók esetében), majd a golyócskák közepét benyomkodjuk, és fészek alakúra igazítjuk. Mogyorókrémmel (vagy akár rumos diókrémmel) megtöltjük a fészkeket, díszítésül pedig megszórjuk pörkölt-darált mogyoróval.
Megjegyzés
Húsvétkor is megállja a helyét az ünnepi asztalon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.