A porcukrot és a vaníliás cukrot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az egész tojásokat, és pár perc alatt, robotgéppel habosra keverjük. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, hozzácsorgatjuk a forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig. A lisztet hozzászitáljuk a cukros-tojásos habhoz, majd fakanállal, óvatosan összekeverjük.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd egyenletesen rákenjük a masszát (kb. 37x33 cm-es tepsi). Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb.15 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem.)
Egy nagyobb sütőpapírt enyhén megszórunk liszttel, majd a sütőből kivett tésztát, rögtön ráfordítjuk. Ezután óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd egy nedves konyharuhával letakarjuk a tésztát. (A konyharuhát alaposan csavarjuk ki, hogy éppen csak nedves legyen.) Amikor a tészta már éppen csak langyos, levesszük a konyharuhát, és a sütőpapírral együtt feltekerjük, majd úgy hagyjuk teljesen kihűlni.
A porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a mogyoróvajat, majd alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a mascarponét, és simára keverjük a krémet. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd keverőkanállal, apránként hozzákeverjük a mogyorókrémhez, hogy ne legyen túl lágy a krém. (Apránként keverjük hozzá a tejszínhabot, mert nem biztos hogy mind kell a krémbe.)
A teljesen kihűlt piskótatésztát kitekerjük a papírból, majd egyenletesen rákenjük a mogyorókrémet. Ezután óvatosan feltekerjük, majd egy tálcára helyezzük. Az elkészült piskótatekercset megszórjuk ízlés szerint porcukorral.
A csokoládét felolvasszuk, majd a süteményre csorgatjuk, és megszórjuk az apróra vágott mogyoróval. Ezután pár órára (vagy egész éjszakára) a hűtőbe vagy hideg helyre tesszük, hogy a krém megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.