A mogyoróvajas kekszhez a cukrot összekeverjük a vaníliás cukorral, majd a mogyoróvajjal és a vajjal krémesre keverjük.
Hozzáadjuk a csipet sóval és a sütőporral elkevert lisztet, végül az egész tojás és összegyúrjuk.
A tészta 2/3 részét nyújtsuk ki kb. 25 x 20 cm-es téglalappá.
A maradék 1/3 rész tésztához keverjük hozzá a kakaót, majd gyúrjuk össze. Ezután formázzunk belőle 25 cm-es hengert, majd helyezzük rá a téglalappá kinyújtott tésztára. Végül csavarjuk fel, mint a bejglit.
Az elkészült tésztát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy kellően lehűljön szeletelés előtt.
A hűtőből kivett tésztát éles késsel felszeleteljük, majd sütőpapírral bélelt tepsire kettesével egymás mellé helyezzük. Ezután bagolyfejeket formázunk (a szemeket én szeletelt mandulából és csokoládéból, a csőrt pedig mogyoróból csináltam meg).
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A sütőből kivéve pár percig a tepsiben hagyjuk, majd rácsra szedjük, és kihűtjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.