Előkészítés: Az áfonyát beáztatjuk. A tepsit (40 x 30 cm) kivajazzuk, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés: A mandulás kekszet nejlontasakba tesszük, és egy nyújtófával apróra morzsoljuk. A morzsához a megfelelő mennyiségű lisztet keverőedénybe szitáljuk, és összekeverjük a porcukorral és a vanillincukorral. Ezután hozzáadjuk a vajat, és konyhai robotgéppel összedolgozzuk. Az így kapott tésztát a hűtőbe tesszük.
A tésztához szükséges mennyiségű lisztet keverőedénybe szitáljuk, majd hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel kb. 2 percig sima tésztává da gaszt juk. A tésztát enyhén belisztezett munka lapon még egyszer átgyúrjuk, meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan megnő. A megkelt tésztát kinyújtjuk, és a tepsibe helyezzük. Ezután a tésztán egyenletesen elosztjuk az
almadarabokat, megszórjuk áfonyával, majd egyenletesen elosztva ráreszeljük a lehűtött tésztát. A tepsit a sütő középsô részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső fűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3_4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc
A süteményt a tepsiből kivéve a sütőrácson hagyjuk kihülni. Díszítéshez a 4 dl habtejszínt a habfixálóval és a bourbon vaníliás cukorral kemény
habbá verjük. Tálaláskor a felkockázott süteményeket a vaníliás habbal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.