Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Minestrone recept
Minestrone
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Napóleon torta recept
recept
Mester
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTejDiófélék

Napóleon torta

75 perc
6 adag
Megfizethető
2015. 04. 24.

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a lisztes kézzel szétnyomogatott szobahőmérsékletű vajat. Mélyedést formálunk benne, majd fokozatosan hozzáadjuk a tojást, az ecetet és a vizet, és sima tésztát gyúrunk belőle. A tésztát gömbbé formáljuk, a tálban hagyjuk, fóliával lefedjük, és 1,5-2 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A sütőt 250 fokra előmelegítjük.
  3. A tésztát a pihentetést követően a tésztát 8 egyforma részre osztjuk. Liszttel megszórt gyúródeszkán egyenként kb. 2 mm vastagságú kerek lapokat nyújtunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és egyenként toljuk a forró sütőbe. Kb. 5-7 perc alatt készre sütjük a lapokat.
  4. Amíg sülnek a lapok, elkészítjük a krémet: a tejet egy lábasban feltesszük forrni, de egy pohárral tegyünk félre belőle. Amíg a tej forrni kezd, összekeverjük a tojássárgáját a meghagyott pohár tejjel, ízlés szerinti vaníliás cukorral és a keményítővel. Ezt a keveréket a felforralt tejhez adjuk, és sűrűsödésig kevergetve főzzük. (A kész krém a keverő fakanalat egyenletesen befedi, a rajta húzott vonal megtartja a formáját.) A tűzről levett krémet még 3 percig kavargatjuk, majd hagyjuk kihűlni.
  5. A krém kihűlése után hozzálátunk a tortalapok betöltéséhez. Kenjünk mindegyikre 2-3 evőkanál krémet egyenletesen, és helyezzük egymásra. Ahol szükséges, korrigáljuk ki az egyenlőtlenségeket a rétegelt tortalapok külsején egy késsel vagy spatulával. Végül a tortát kívül is bevonjuk a maradék krémmel, a tetejét pedig megszórjuk tésztamorzsával (ehhez felhasználhatjuk a formátlanra sült, összemorzsált, kimaradt lapokat), vagy darált mandulával, dióval is.
  6. A Napóleon tortát 4-5 órán át hideg helyen pihentetjük, majd tetszés szerint felvágjuk.

MME tipp: 1 csésze = 2 dl

Megjegyzés
Személyes tapasztalatom a készítés során: az elkészült nyers tészta közel 1,5 kiló lett. Ezt 8 egyenlő részre vágtam, körlap formára kivágott lisztezett sütőpapíron kinyújtottam, és egy 23 cm átmérőjű fedőt rátéve körbevágtam, majd a papírral együtt áthúztam egy tepsi hátuljára, úgy sütöttem. A körlap széléről az esedékeket megint összegyúrtam, így nekem 10 lapom lett. Az eredeti recept szerint 16 lapot én nem tudtam volna kihozni ebből a tésztamennyiségből, elég nehézkes a nyújtása. A sütése nálam 200 fokon történt, laponként 7-8 perc alatt. A receptet és a fotót Marisz57 küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Tojáslikőrös amerikai krémes
Recept
Rafinált

Tojáslikőrös amerikai krémes

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Eszterházy-torta
Recept
Rafinált

Eszterházy-torta

120 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Andrea Bende szerző profilképe

Andrea Bende

Puncstorta
Recept
Mester

Puncstorta

65 perc
|
6 adag
|
Költséges
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Klasszikus lúdlábtorta
Recept
Bonyolult

Klasszikus lúdlábtorta

55 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mandulás körtetorta
Recept
Egyszerű

Mandulás körtetorta

45 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Egyszerű, de nagyszerű gyümölcstorta
Recept
Egyszerű

Egyszerű, de nagyszerű gyümölcstorta

45 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Métereskalács-torta
Recept
Mester

Métereskalács-torta

90 perc
|
12 adag
|
Költséges
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Pavlova tejszínhabbal, karamellel, gyümölcsökkel
Recept
Bonyolult

Pavlova tejszínhabbal, karamellel, gyümölcsökkel

110 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sacher-torta, a klasszikus recept
Recept
Rafinált

Sacher-torta, a klasszikus recept

80 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Mázi Alexandra szerző profilképe

Mázi Alexandra

Hasonló receptek

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával recept
Recept
Egyszerű

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

Pöcsmácsik, a krumplinudli recept
Recept
Egyszerű

Pöcsmácsik, a krumplinudli

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss receptek

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával recept
Recept
Egyszerű

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

Pöcsmácsik, a krumplinudli recept
Recept
Egyszerű

Pöcsmácsik, a krumplinudli

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csörögefánk recept
Recept
Rafinált

Csörögefánk

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Túrós rétes réteslapból recept
Recept
Rafinált

Túrós rétes réteslapból

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.