A mézet és a vajat kis lángon felmelegítjük, majd kihűtjük. A tojásokat a cukorral, a sütőporos mézeskalács fűszerkeverékkel, a kakaóval, a fahéjjal, a szódabikarbónával, a reszelt citrom- és narancshéjakkal és a citrom lével robotgéppel összekeverjük. Felváltva adjuk hozzá a vajas-mézes keveréket és a lisztet. A tészta puha és lágy lesz, de így lesz tökéletes. A tálat lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap lisztezett deszkán 3 mm-re kinyújtjuk, tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk. (Ezt addig folytatjuk, amíg van tésztánk.) Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a mézeskalácsokat, és 175 fokos sütőbe toljuk. Kb. 10 percig sütjük őket, amíg szép világosak nem lesznek. (Akkor jó, ha megnyomjuk, és nem horpad be a teteje.)
A tojásfehérjét félig felverjük, majd apránként hozzáadjuk a porcukrot - szép fényes, krémes hab lesz belőle. Végezetül belekeverjük a citromlevet és a keményítőt. Veszünk egy keményebb nejlonzacskót, beletöltjük a tojáshabot, kivágjuk a végét. Tetszés szerint díszítjük a mézeseket. Ha megszáradtak, egy fém dobozba csomagoljuk őket.
Ez a mézes rögtön puha, mert nem csak szódabikarbónát teszek bele, hanem sütőporos mézes keveréket, ami felhúzza a tésztát. A narancs és a citrom héjtól egy különleges ízvilág tárul elénk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.