Az almákat meghámozzuk, és tetszés szerint felvágjuk. A vizet a cukorral, a szegfűszeggel, a fahéjjal és egy csipet sóval feltesszük forrni, majd hozzáadjuk az almát. (A fűszereket tearózsába is tehetjük).
A lisztet csomómentesre keverjük a joghurttal, a tejszínnel, majd fokozatosan hozzákeverünk 2 merőkanálnyi forró levest. 3-4 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a habarást, és alacsony hőfokon, foyamatos kevergetés mellett. Összeforraljuk, majd levesszük a tűzről.
Tálaláskor lehet citromot kínálunk hozzá, illetve megszórjuk frissen aprított rozmaringlevéllel.
Megjegyzés
Hőségben a legfinomabb egy tál gyümölcsleves. Érdemes kipróbálni nyári almából is ,gyerekkoromban gyakran készült "nyári almaleves".
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.