A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vanília-kivonattal. Kanalanként hozzákeverjük a tejszínt, majd a krémet a felhasználásáig hűtőbe tesszük.
A lisztet összekeverjük a kakaóval, a szódabikarbónával, a sütőporral, és a sóval. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a tojást is hozzáütjük, majd addig keverjük, amíg simává, egyneművé válik. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és a gyúrófejes robotgéppel először a legkisebb fokozaton, majd ha már egy kicsit összeállt, akkor a legnagyobb fokozaton addig gyúrjuk, amíg szép fényes sima tésztává áll össze.
Ekkor kisebb adagokban nem túl vékonyra nyújtjuk. 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A körök felének a tetejét egy másik kisebb kiszúróval megnyomjuk, amitől a keksz szép mintássá válik.
Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk őket, és előmelegített sütőben 160 fokon, 7 perc alatt készre sütjük. Nem kell jobban megsütni, mert akkor nagyon kiszárad.Amikor kivesszük a sütőből még puhának tűnik, de amikor kihűl, akkor finom roppanóssá válik. Kihűtjük.
A krémet kivesszük a hűtőből, és a kihűlt keksz egyik felére 1 teáskanálnyi krémet teszünk, majd rátesszük a keksz másik felét, és addig nyomjuk össze, amíg a krém elérti a kekszek széleit. Egy kés segítségével eltávolítjuk a felesleget a szélekről.
Pár percre, amíg a krém megszilárdul, hűtőbe tesszük, és már fogyasztható is.
Megjegyzés
A krém pindurit vajas, szerintem alakítható ízlés szerint. :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.