A padlizsánt kettévágjuk, majd a sütőben puhára sütjük. Közben a zöldségeket megpucoljuk, és a petrezselyem kivételével mindet felaprítjuk, és puhára pároljuk.
Ha megpárolódtak a zöldségek, lecsepegtetjük, és hozzáadjuk a megsült padlizsán belsejét, a tojások sárgáját, a fűszereket és a petrezselyemleveleket. Összekeverjük és botmixerrel enyhén felaprítjuk.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd lazán a zöldséges masszához forgatjuk. A keveréket kivajazott, morzsával meghintett formákba töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Hidegen és melegen is finom, bármilyen szezonális zöldségből készíthetjük, akár köretként is fogyaszthatjuk, és diétába is beilleszthető!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.