A padlizsános húsgombóc elkészítéséhez a padlizsánt megmossuk, a végeit levágjuk, majd hosszában vékonyan felszeleteljük. Besózzuk, félretesszük. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk.
A kétféle hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd puhára pároljuk egy lábasban 2 ek felforrósított olajon. A párolt hagyma felét a darált húshoz adjuk. A többi hagymához hozzákeverjük a paradicsomot a levével együtt. Sózzuk, borsozzuk, kevés rozmaringgal és a babérral ízesítjük. Felforraljuk, és lefedve főzzük 10 percig.
Közben a darált húst összedolgozzuk a párolt hagymával a kinyomkodott zsemlével, egy kevés sóval és borssal. Nedves kézzel gombócokat formázzunk a masszából. A padlizsánról letöröljük a nedvességet, majd megpirítjuk a szeleteket 2 ek felforrósított olajon.
A húsgombócokat is megpirítjuk 2 ek olajon. Mindre egy-egy szelet padlizsánt tekerünk, és elrendezzük a sütőtálba. Rászórjuk a reszelt sajtot, ráöntjük a paradicsommártást, majd 200 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.