A tojásokat egy tálban felütjük, megsózzuk, hozzákeverünk 2 dl szénsavas ásványvizet, majd hozzászitáljuk a lisztet, és simára keverjük.
Hozzákeverjük az olajat, és egy fél órát állni hagyjuk, mielőtt hozzálátnánk a sütéshez, végül, enyhén olajozott palacsintasütőben, kisütjük a palacsintákat, majd melegen tertjuk.
A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A csirkemájat alaposan megmossuk, kisebb kockákra vágyjuk. A lilahagymát megpucoljuk, apróra vágjuk.
Egy serpenyőbe vajat és olajat hevítünk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk szerecsendióval és majorannával, majd résnyire lefedve kb. 10 percig pároljuk.
Amikor a gomba megpárolódott, hozzáadjuk az apró kockákra vágott csirkemájat, és pár percig sütjük, arra figyelve, hogy a máj nehogy túlsüljön. Ezután az előzőleg megsütött palacsintákat töltsük meg a gombás-májas raguval. A kaprot alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk.
Egy serpenyőben vajat és olajat hevítünk, majd hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, és pár percig pároljuk. (Én fedővel résnyire lefedtem, közben többször átkevertem, és úgy pároltam.) Megszórjuk liszttel, összekeverjük, majd felöntjük a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a cukorral, ráfacsarjunk a citromlevet, és állandó keverés mellett addig főzzük, amíg kellően besűrűsödik a mártás. (Közben kóstoljuk, és ízlés szerint ízesítsünk utána.)
Tálaláskor helyezzük tányérra a megtöltött palacsintát, csorgassuk rá a kapormártást, majd úgy kínáljuk.
Megjegyzés
A sós, gombás-csirkemájas raguval töltött palacsitához remekül illik a kapormártás. Tálalhatjuk előételként, de főételként is megállja a helyét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.