Lecsós pörköltalapot készítünk: zsírt hevítünk, a kis kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük benne, hozzávágjuk a lehajazott paradicsomot, a felkockázott paprikát. Fűszerezzük sóval, ételízesítővel és őrölt köménnyel meghintjük. Beletesszük a piros aranyat, kissé meghintjük liszttel, őrölt édesnemes pirospaprikával, majd felengedjük vízzel.
Hagyjuk, hogy az ízek kissé összefőjenek, beletesszük a fokhagymagerezdeket, utána beleszeleteljük a fűszeres szárazkolbászt. Hagyjuk addig főni, hogy a kolbász aromái is belefőjenek a pörköltalapba. Ízlés szerint ekkor még lehet utánfűszerezni az ételt.
Felöntjük annyi vízzel, hogy a burgonyát ellepje. Hozzátesszük az ételünkhöz a szeletelt lecsókolbászt. Meghámozott, nagy kockára vágott krumplit adunk hozzá. Beletesszük a zellerzöldet és a zöldpaprikát. A krumpli félfővésénél tesszük hozzá a borsót, majd kevés idő teltével a kevert galuskát beleszaggatjuk
az ételünkbe.
Készre főzés után tálalásnál kívánság szerint tejfölt kínálunk. Kínálhatunk hozzá savanyúságot is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.