A tésztát bő, sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint al dentére főzzük, és leszűrjük (a léből egy pohárral felfogunk). Az olajjal meglocsoljuk, és összeforgatjuk, majd lefedve félretesszük.
A szalonnát felcsíkozzuk, egy serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és felöntjük a paradicsomlével. Belecsipkedjük a kakukkfű leveleit, megborsozzuk, és közepes lángon addig főzzük, míg a mártás kicsit besűrűsödik. Ekkor hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott, villával alaposan megszurkált májat és a felkarikázott csili felét. Lefedjük, és alacsony lángon addig főzzük, amíg a máj megfő. Ha szükséges, tovább sózzuk.
Fogyasztás előtt beleforgatjuk a tésztát, és összemelegítjük. Ha kevés lenne a folyadék, a tészta főzővizével pótoljuk. Tálaláskor tányérokba szedjük az apróra vágott bazsalikommal és a maradék csilivel, és megszórjuk a lereszelt sajttal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.