A megtisztított fokhagymát finomra szeljük, megfuttatjuk az olívaolajon, majd felöntjük a paradicsompürével. Megsózzuk, oregánóval ízesítjük, és 10 percig főzzük, hogy besűrűsödjön.
Közben a darált húst megsózzuk, megborsozzuk, fűszerpaprikával ízesítjük, hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, és kézzel alaposan összedolgozzuk.
A masszából kb. 2 cm átmérőjű golyókat formázunk, és egy hőálló üvegtálba rakjuk azokat, egymástól 1 cm távolságra. Egyenletesen rájuk öntjük a paradicsomszószt, és alufóliával lefedve 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük a húsgolyókat. Közben sós vízben kifőzzük a spagettit a csomagolásán olvasható utasítás szerint.
Tálaláskor minden tányérra halmozunk egy adagot a spagettiből, és elosztjuk rajtuk előbb a mozzarellát, majd a paradicsomos húsgolyókat. Bazsalikomlevelekkel díszítve kínáljuk.
Megjegyzés
Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.