- A húst megsózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőbe tesszük az olajat, a vizet, felmelegítjük ,majd belerakjuk a befűszerezett combokat, és megpároljuk. Ha puhák akkor zsírjára sütjük.
- A meggyet feltesszük főni annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ízesítjük sóval, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel. Ha megfőtt kiszedjük a fahéjat, a szegfűszeget és botmixerrel pürésítjük a mártást. Majd visszatesszük a tűzre, és a hideg vízzel kikavart keményítővel behabarjuk. Ha újra felforr akkor kész.
- A rizst megmossuk, és 2 bögre hideg vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük. Az apróra vágott petrezselyemmel elkeverjük. Együtt tálaljuk.
SÜLT CSIRKE TEJSZÍNES BIRSALMÁS GOMBASZÓSSZAL
HAGYOMÁNYOS CSIRKEPÖRKÖLT