Egy serpenyőben megpirítjuk a felkockázott bacont, majd hozzáadjuk a felcsíkozott csirkemellet. Megborsozzuk és pár perc alatt megsütjük. Rákanalazzuk a pestót, jól átkeverjük, és kb. 1 percig együtt sütjük.
Egy tálra halmozzuk a megmosott és szárazra törölt salátaleveleket, rászórjuk a felkarikázott hagymát és a félbevágott paradicsomot.
Rászedjük a még meleg pestós csirkecsíkokat. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal vagy a serpenyőben visszamaradt fűszeres zsiradékkal. Ráfacsarjuk a citrom levét, és rászórjuk a friss bazsalikomleveleket. A tetejét megszórhatjuk reszelt parmezánnal.
Megjegyzés
A saláta hozzávalóit még tetszés szerint gazdagíthatjuk más zöldségekkel is. Ha szükséges, még sóval, borssal ízesíthetjük a salátaleveleket és a paradicsomot, de szerintem elég rá a sült hús és a pestó ízesítése.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.