Tisztítás után 0.5-1 cm-es kockára vágjuk a zöldségeket. A paradicsomot kettőbe vagy négybe vágjuk, mérettől függően. Összekeverjük a fűszerekkel és az olívaolajjal. A végén hozzáadjuk a kb. 1 centis kockákra vágott fetát. Óvatosan összekeverjük, majd lefedve a hűtőbe tesszük.
A szüzet feldaraboljuk 5-6 dekás szeletekre, megsózzuk, megborsozzuk. A gombát cikkekre vágjuk, a hagymát felaprítjuk. Megsózom, borsozom.
Egy serpenyőbe fél dl olajat öntünk, és közepes lángon elkezdjük felmelegíteni, ha forró, rádobjuk a hagymát, üvegesre dinszteljük, majd a felszeletelt gombát. Sóval, borssal ízesítjük, és amikor levet ereszt, lejjebb vesszük a hőfokot, és hagyjuk párolódni. Amikor már alig van rajta lé, hozzáadjuk a petrezselymet és ahogy elpárolgott a leve, rövid pirítás után kész is.
Egy másik serpenyőbe öntjük a maradék olajat, felforrósítjuk, és amikor a húst belemártva pezsegni kezd, akkor beletesszük hússzeleteket, és többször megforgatva, mindkét oldalát pirosra sütjük. Ha kész, a egy tálra szedjük, és a serpenyőben maradt, olajos pecsenyeléhez adjuk a tejszínt, majd jól elkevergetve, rövid idő alatt összeforraljuk.
Tálaláskor a szűzérmékre halmozzuk a gombamártást, mellé a salátát.
Megjegyzés
Tudtam volna szebben is tálalni,de ez csak egy sima itthoni vacsorának készült,nem versenyre! Az ízek viszont fenségesek lettek!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.