A tojásfehérjéket és az egész tojást, almaborecettel és a sóval elkeverjük. Egy tálba kimérjük a tápiókakeményítőt, a szezámpelyhet, és a finomra őrölt mandulát, a szódabikarbónát és az útifűmaghéjat. A száraz anyagokat összekeverjük, hozzáreszelünk 2-3 dkg parmezánt, és elkeverjük. Az egészet keveréket egy habverővel a tojáshoz keverjük.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a tésztát 4 egyforma adagban ráhalmozzuk, nagyjából egyforma távolságra. Zsíros kézzel kilapogatjuk a halmokat, 180 fokra előmelegtett sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Egy serpenyőben egy evőkanál zsiradékot olvasztunk, megfuttatjuk rajta a kipréselt fokhagymát. Pár másodperc eltetlével - mielőtt megbarnulna a fokhagyma - ráöntjük a paradicsomszószt, majd hozzákeverjük a fűszereket. Összeforraljuk, aztán a kisült, még forró tésztára kenjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.