A lisztet elkeverjük a sóval, és hozzáadjuk az olajat is. Az élesztőt a cukorral és a langyos vízzel egy csészében elkeverjük, majd hozzáöntjük a liszthez, és kidagasztjuk. Ha a tészta leválik a kezünkről, akkor már jó. Lisztezett felületen 30-40 percig hagyjuk kelni a tésztát.
Közben elkészítjük a szószt. A sűrített paradicsomot felöntjük kb. 1 dl vízzel, majd hozzákeverjük a sót, a cukrot, és a fűszereket.A fokhagymát összezúzzuk, és egy külön tálkában elkeverjük az olívaolajjal.
A megkelt tésztát lisztezett felületen elnyomkodjuk, és vékony, kerek pizzaformárakinyújtjuk. A szélein vastagabb részt hagyunk.
A tésztát lisztezett tepsibe tesszük, megkenjük a szósszal, majd elrendezzük rajta a felszeletelt zöldségeket, a mozzarellát, valamint a sonkát és a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük. A szélét végigkenjük a fokhagymás olívaolajjal.
Megjegyzés
Egyszerű, gyors és olcsó. És nagyon finom!
A tésztának rugalmasnak, se nem lágynak, se nem keménynek kell lennie - ha pár cl víz még kell hozzá, tegyük bele - ez a felhasznált liszttől függ.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.