A pórét megtisztítjuk, levágjuk a két végét, majd megmossuk és felkarikázzuk. Egy fazékba 1 liter vizet öntünk, beledobjuk a hagymát és kb. 10 percig főzzük, majdnem puhára.
Világos rántást készítünk a vajból és a lisztből. Simára keverjük kevés langyos vízzel és a póréhoz öntjük, majd további 10 percig főzzük.
A levesbe morzsoljuk a leveskockát, valamint folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a felvert tojást. Végül még belekeverjük a főzőtejszínt, sózzuk és borsozzuk, beleszórjuk az ételízesítőt, és még 5 percig főzzük.
A kész levest tányérba merjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.