A lisztből a vajjal meg a tejjel sűrű besamelt főzünk, és kihűtjük. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, az átdarált pörkölthúst, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Megborsozzuk, és ha nem elég sós, utánsózunk.
Szétterítjük a réteslapokat ( egy-egy csomagban lévő), négy-négy lapot egymásra fektetünk úgy, hogy mindegyiket megolajozzuk.
A szélükre egy csíkban ráterítjük a pörköltes besamelt, majd a tésztát összegöngyöljük. Az így nyert két tekercset olajjal kikent tepsibe fektetjük, a tetejüket alaposan beolajozzuk. A forró sütőben szép pirosra megsütjük.
A maradék pörköltlevet simára keverjük a liszttel és a tejföllel, majd egy kisebb edényben mártássá forraljuk, és forrón kis tálkákban adjuk a felszeletelt réteshez.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.