A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon rózsaszínűre pirítjuk, majd a reszelt fokhagymákat is megfuttatjuk rajta.
A pulykahúsmasszába adagoljuk a zabpelyhet, a tojást, a reszelt répát és krumplit, a fehérbort, mustárt, az ízlés szerinti sót, borsot, fűszereket, és kihűlt hagymát.
Kiolajozott tepsiben hosszúkás alakra formázzuk a fasírtmasszát, zsemlemorzsával a tetejét megszórjuk, és kb. 1 dl forró olajjal (sisteregjen) meglocsoljuk.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig szép pirosra sütjük. Közben a szaftjával néha meglocsolgatjuk.
A körethez a krumplit meghámozzuk, hasábokra vágva sós vízben félig megfőzzük, majd tűzálló tálban összekeverjük kb. fél dl olívaolajjal, és megszórjuk a szárított rozmaringgal. Forró sütőben pirosra sütjük.
A pulykafasírtot a rozmaringos sült krumplival kínáljuk.
Megjegyzés
Melegen és hidegen is nagyon finom és kíméletes!
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.