Megmossuk a cukkinit, levágjuk a végeit, majd felkarikázzuk. Félreteszünk néhány karikát a díszítéshez, majd a többit 2 evőkanál felforrósított olajban, a felaprított petrezselyemmel és a kakukkfűvel együtt öt percig pirítjuk. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, majd pároljuk még 2 percig. Ezután leszűrjük.
Villával felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a lisztet és a lereszelt emmentáli felét, végül a tejet és a tejszínt. A keveréket sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
Kivajazott üvegtálba rétegesen lerakjuk a cukkíniszeleteket és a felszeletelt mozzarellát. Ráöntjük a tojásos keveréket, a tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, majd feldíszítjük a félretett cukkínikarikákkal. 170 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, míg a teteje aranyszínű lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.