- A bacon szeleteket ropogósra pirítjuk, majd félrerakjuk.
- A közepes burgonyákat felszeleteljük, mintha vastagabb chipset készítenénk. Sózzuk, borsozzuk és beleöntjük a tejszín felét. Jól elkeverjük.
- Egy hőálló, kupola formájú edényt vastagon kivajazunk, és a burgonya szeletekkel körberakjuk, úgy, hogy félig mindig egymásra érjenek.
- A nagyobb krumplikat is szeletekre vágjuk (nem szabad vastagra!). Sózzuk, borsozzuk és lelocsoljuk a maradék tejszínnel. 4-5 szeletet lerakunk az edény aljára, majd rárakunk 2 szelet sajtot. Újabb réteg burgonya jön, majd ismét sajt. Ahogyan szélesedik az edény, úgy használunk egyre több krumplit és sajtot. A közepére helyezzük az előre megpirított bacon szeleteket, megszórjuk metélőhagymával, majd folytatjuk a sajt-krumpli rétegeket.
- Ha végeztünk, a leveles tésztát ráborítjuk a tetejére és levágjuk a szélét. 1 óra és 30 percig sütjük 180 fokon.
- Amíg sül, felhasználjuk azt a tejszínt, amivel korábban lelocsoltuk a burgonyákat. Egy edénybe öntjük, beleszórjuk a hagymaport, a parmezánt és a zúzott fokhagymát. Csomómentesre keverjük és összeforraljuk.
- A sült krumplit kivesszük. Egy nagyobb, laposabb tepsire rácsot teszünk, és ráborítjuk a krumplit úgy, hogy a tészta legyen alul. Visszarakjuk a sütőbe és 10 percig, 200 fokon ropogósra sütjük.
- Felszeleteljük, mint egy tortát, és a tejszínnel leöntve tálaljuk.
TEPSIS KRUMPLI SOK ZÖLDSÉGGEL >>>
RAKOTT KRUMPLI BROKKOLIVAL ÉS FÜSTÖLT KOLBÁSSZAL >>>