A tojásokat habosra verjük a cukorral. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, átszitáljuk, és kanalanként a tojásos masszához adjuk.
A tejet felmelegítjük a vajjal együtt, de vigyázunk, hogy ne forrjon fel. Belecsepegtetjük a vaníliakivonatot, majd apránként a masszához keverjük. Az így kapott tésztát négy egyenlő részre osztjuk, és az adagokat négy különböző árnyalatú zöldre színezzük az ételfestékekkel.
A tésztákat négy 20 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott tortaformába töltjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben egyenként készre sütjük 20-25 perc alatt. Hagyjuk kihűlni a tésztalapokat.
A krémhez felhabosítjuk a vajat, majd simára keverjük a porcukorral és a vaníliakivonattal. Hozzáadunk 1-2 ek vizet, hogy könnyen kenhető állagú legyen. A krémből 3 ek-nyit félreteszünk, a maradékot pár csepp ételfestékkel színezzük.
A tortalapokat megkenjük a krémmel, majd egymásra helyezzük őket úgy, hogy a legsötétebb kerüljön alulra, a legvilágosabb pedig felülre. Végül bevonjuk a süteményt a félretett vajkrémmel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.